20 Şubat 2012 Pazartesi

"You can hold yourself back from the sufferings of the world, that is something you are free to do and it accords with your nature, but perhaps this very holding back is the one suffering you could avoid." Franz Kafka

15 Şubat 2012 Çarşamba

Jeremy Lin



Jeremy Lin son maçlarda kendi standartlarını aşsa bile NBA'de herhangi bir oyun kurucu yedeğinin arkasına yeterli gazı aldığında yapamayacağı bir şey yapmıyor. Zaten medyanın da konuştuğu şey o değil. Amerika gibi bir fırsatlar ülkesinde nasıl olup da böyle bir oyuncunun basketi bırakma eşiğine getirildiği. Dört bir yanda dönen acaba bu performansını sürdürebilecek mi sorusunun yanıtı aslında takımının ona vereceği önem ve kendisinin bu az yeteneğine rağmen tutarlılık gösterip göstermeyeceği. Örneğin oynadığı şu dakikalara oranla yaptığı top kayıpları hiç de göz ardı edilebilecek bir şey değil. Şu sıralar şutu giriyor hücumu yönetebiliyor ama bu takımda iki tane atletik özellikleri üst seviye olan NBA'in pozisyonları için en iyi beşinde kabul edilebilecek oyuncuları var. Tabi ki Melo ve A'mare'den bahsediyorum. Jeremy Lin bu yaptığı patlamanın üstüne iki patlama daha yapsa Melo ve A'mare kadar iyi skorer olamaz. Ama şöyle de bir durum var ki o iki oyuncu kendi başlarına Knicks'i hiçbir zaman şampiyon yapamazlar.

13 Şubat 2012 Pazartesi

Desu nôto



L: Kira is childish and hates to lose.
Matsuda: Childish?
Inspector Yagami Sou-ichiroh: and hates to lose?
L: Yes. I'm also childish and hate to lose. That's how I know.

11 Şubat 2012 Cumartesi

Turuncu İndirim '12



Bugün Çanakkale Teknosa'nın önünde YouTube'dan görmeye alıştığım bir alışveriş kuyruğuna rastladım. Babamın iPad diye tutturmaları üzerine gittik, hadi %10-15 artık ne kadar indirim varsa alıcaz yani. Meğersem tek uyanık biz değilmişiz, obviously, şehrin tüm teknoloji esnafı oradaydı. Adamlar sıraya dizmişler milleti, aynı anda üç kişi alıyorlar en fazla, hırsızlık olmasın diye, mübaşir gibi kapıda bi adam dışarıda sokakta bekleyen insanları numaralarıyla(!) çağırıp içeri alıyor. Fakirliğin gözü kör olsun işte alamadan geldik, o şoktan sonra uzun bir süre evde tablet muhabbeti geçeceğini sanmıyorum.

10 Şubat 2012 Cuma

Memories Of A Time To Come



Blind Guardian üç cd'lik best of albümünü yayınladı. İlk iki diskte sevilen parçaların "remastered" versiyonları bulunurken, üçüncü disk'te ise yine eskilerden yayınlanmamış demolar bulunuyor.

Ayrıca ikinci disk'te Bard's Song (In The Forest & Hobbit) ve And Then There Was Silence'ın orkestral versiyonları var.

Elveda House



House'un prodüktörleri sekizinci sezonun son sezon olmasına karar vermişler. İlgili açıklama fasbuk sayfalarında yapıldı. Dizi bittiğinde toplam yüzyetmişyedi bölüm edecek. Fox gibi tamamen ticari amaçlarla yön alan bir kanalda sekiz sezon dayanmak bile dizinin yaratıcısı David Shore için süpriz olsa gerek. Hugh Laurie başta olmak üzere bize yıllardır görsel şölen yaşatan tüm ekibi tebrik ederim. Benim gibi bir çok kişinin hayatına yön veren meslek seçiminde bile etkisi olan bu diziyi unutmak kolay olmayacak.

Çanakkale'de Kar





Bugün, gece yarısını da geçtik artık, on şubat. Çanakkale'de ne soğuklar gördüm ama böyle kar görmedim doğrusu. Çok kısa bir süre yoğun denilebilecek şekilde kar yağmasına rağmen yerler buz kesildi, hava eksili derecelerde gezindiği için yağan kar da erimiyor. Pazartesi okula otobüsle gidicem artık.

Kemal Kılıçdaroğlu müjde diye vaatler  sıralamış. Akıl sağlığımı korumak adına bu vaatleri yorumlamak istiyorum. 1) gençlerin ilk teknolojik...